Familieopstelling, praktische Informatie

Datum en Tijd

Algemene opstellingssessies

Een overzicht van geplande data en tijd voor algemene opstellingsdagen en -avonden zijn opgenomen in onze Activiteiten agenda. Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk om je hiervoor in te schrijven. Dan weten we dat je komt en kunnen we je benaderen als het onverwachts niet doorgaat of dat het vol is.

Voor individuele opstellingssessies wordt geen informatie gegeven, dit gaat uitsluitend de vraagsteller, opstellingsgroep en begeleider aan.

Opmerking: Op dit moment houden we geen algemene opstellingssessies.

Individuele opstellingssessies

Indien je een individuele opstelling wenst, en je hebt voldoende representanten, dan kunnen we deze sessie voor je  begeleiden.

Inschrijven kan eenvoudig met een e-mail naar leen@curandera.nl.

Duur van de sessie

Wij houden rekening met de tijd die de vraagsteller nodig heeft waardoor de eindtijd niet exact te bepalen is. In het belang van de vraagsteller vragen wij je daar rekening mee te houden.

De opstelling wordt onder het genot van een drankje en versnaperingen op informele wijze afgesloten. De opstelling wordt niet met de vraagsteller nabesproken omdat dit ongewenste interpretaties te weeg kan brengen. Representanten wordt de gelegenheid geboden vragen te stellen vanuit hun opgedane ervaring. Het is goed hier enige tijd voor te reserveren.

Omgangsvorm

Opstellingen kunnen ingrijpend zijn vandaar dat we de manier waarop we met elkaar omgaan helder en eenduidig hebben benoemd. Op deze wijze proberen we een goede omgeving te creëren waarin je je veilig voelt om open te kunnen staan voor alles wat naar voren komt. Het is de bedoeling dat je zonder schroom en met alle respect van de overige deelnemers de opstelling kunt bezoeken.

Om dit te benadrukken hebben we de omgangsvorm waaraan elke deelnemer zich moet houden vastgelegd. De omgangsvorm geeft de vraagsteller, representant, geïnteresseerde, begeleider en ondersteuners richtlijnen over hoe te handelen en wat er van ze wordt verwacht. De door ons opgestelde omgangsvorm, die je gelezen en begrepen moet hebben voordat je een opstelling bijwoont, kun je hier lezen…

Kosten

Een familie-, relatie- en gezondheidopstelling duurt veelal 1,5 tot 2,5 uur.

De vraagstellers voor familie-, relatie- en gezondheidopstelling worden gevraagd naar vermogen een bijdrage te geven voor de huur van de ruimte (indicatief € 75,00 per opstelling). Om de onkosten te kunnen dekken wordt aan representanten en geïnteresseerden bij een familie-, relatie-, loopbaan-, of gezondheidopstelling een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor een algemene opstelling meld je dan hieronder aan. Geef aan of je in eerste instantie als vraagsteller, representant of als geïnteresseerde wilt deelnemen. Wel vragen we je om vooraf het ingevulde Inschrijfformulier aan ons toe te zenden.

Als je iets wilt vragen over de opstelling mag dit onvolledig zijn, geef bijvoorbeeld aan: ‘Vraag opstellingen’ en je wordt teruggebeld of als je dat wilt krijg je per e-mail antwoord.