Mindfulness

‘Wat brengt mij nu rust, wat kan ik doen, rustig in een hoekje gaan zitten tot het weer over is?’

‘Hor en dol word ik en ik loop me zelf voorbij. Houvast is ver te zoeken en het lijkt of ik er niets aan kan doen.’

Je kan dit aanpakken door bewuster in het leven gaan staan, meer op jezelf te steunen en minder op anderen. Mindful is je leven aanpakken. Mindfulness zijn de oefeningen die je kan doen om bewust te leven, bewust te zijn met wat Jij wilt en hoe je dit in je wereld kan inpassen.

Onze Mindfulness cursus is er op gericht om je samenhangende oefeningen te geven en deze in je leven in te passen. De basis van onze Mindfulness cursus is meditatie waarmee je ruimte in je gedachten krijgt, Mind-empty, zodat je andere gedachten kunt toelaten. Rustige gedachten geven je de ruimte om bewuster te denken, om Mindful te zijn.

Mind-fitness

Mindfulness is anders dan Mind-fitness. Mindfulness is ervoor om bewuster te leven, meer focus op wat je doet. Met Mind-fitness leer en ervaar je om je hoofd leeg te maken. Je kan ook zeggen dat Mind-fitness naar binnen is gericht, Mindfulness is naar buitengericht. We gaan ervan uit dat je met Mind-fitness je hoofd leeg maakt en je meer jezelf wordt waardoor je het leven beter aankan, je weer authentiek wordt, je weer de persoon wordt die je echt bent.

Inhoud

Naast de meditatieoefeningen, die als rode draad door de cursus heen lopen, leren we je, afhankelijk van de vraag vanuit de cursusgroep, een aantal Mindfulness-oefeningen. Deze zijn bijvoorbeeld:

  • Gedachten laten gaan
  • Benoemen van emoties bij herinnering/voorvallen
  • Oordelen omzetten naar luisteren
  • Van ratio naar gevoel
  • Aandacht bij een activiteit houden
  • Afstand nemen
  • Nemen wat er is

Onze Mindfulness cursus is één dag plus een terugkom dagdeel. Naar wens kan de cursus worden uitgebreid. De grootte van de groep is 8 tot 12 personen, uitzonderingen hierop kunnen worden gemaakt.

Dag 1 van 10.30 tot 16.00 uur, en dag 2 van 13.00 tot 16.00 uur

De prijs is € 60,00 inclusief, thee, iets lekkers en 1x lunch. Als je het prettig vindt om te mediteren op een meditatiekussen dan kun je deze bij ons aanschaffen voor € 30,00 en een eenvoudig kleedje voor € 5,00.

Voor bedrijven en organisaties

Deze cursus is uitstekend geschikt voor groepen medewerkers. De cursus kan medewerkers samenbrengen en hun samenwerking versterken.  Dit in mooie en nuttige dagen waar nog lang over gesproken zal worden. Voor bedrijven en organisaties is de prijs € 325,00 pp excl. BTW en excl. meditatiekussen, kleedje en huur van ruimte.

Data

Voor informatie over geplande cursusdagen kijk bij onze Activiteiten agenda. Als je vragen hebt, bel, SMS, WhatsApp of e-mail ons.

Inschrijven

Inschrijven kun je door hieronder je naam, e-mailadres, welke sessie en eventueel een opmerking in te vullen en daarna te klikken op de ‘Inschrijven’ button. Daarna nemen wij contact met je op.

Zodra de verplichting om afstand tot elkaar te houden niet meer nodig is gaan we kijken hoe we weer cursussen, workshops en sessies gaan houden en kun je weer een afspraak maken.

We houden je gegevens privé en delen je gegevens niet met anderen. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.