Mind-fitness

‘Ik loop over, alles moet en ik heb eigenlijk geen energie meer, het kost me allemaal zoveel moeite om mijn hoofd erbij te houden, ik ben op.’

Als dit je bekend in de oren klinkt, dan is je hoofd misschien vol met alles waarvan je denkt dat de wereld het van je vraagt. Je hebt het gevoel dat je hoofd niet fit meer is om de dingen te doen die je graag wilt.

Mind-fitness geeft je eenvoudige oefeningen om je hoofd leger te maken waardoor je weer ruimte in je denken krijgt. De oefeningen zijn eenvoudig en kosten minimale inspanning en alles is erop gericht om je niet nog meer te belasten met dingen leren. De ervaring leert dat je hoofd fitter wordt en je stap voor stap jezelf weer terugvindt.

Deze cursus kun je zien als een verdieping op onze cursus ‘Meditatie voor beginners’, maar deze kun je apart volgen. Meditatie wordt namelijk gebruikt om elke keer weer tot rust te komen, om het voorgaande achter je te laten, om je gedachten tot rust te brengen.

Mindfulness

Mind-fitness is anders dan Mindfulness. Met Mind-fitness leer en ervaar je om je hoofd leeg te maken, Mindfulness is ervoor om bewuster te leven, meer focus op wat je doet. Je kan ook zeggen dat Mind-fitness naar binnen is gericht, Mindfulness is naar buitengericht. We gaan ervan uit dat je met Mind-fitness je hoofd leeg maakt waardoor je meer jezelf, je weer de persoon wordt die je echt bent, weer authentiek wordt, en daardoor het leven beter aankan.

Inhoud

In ‘Mind-fitness’ zullen we afhankelijk van de wens en noodzaak van de groep verschillende oefeningen doen. Een belangrijk thema en rode draad daarbij zijn verschillende meditatievormen. Daarnaast gebruiken we oefeningen, waarin we je volledig begeleiden, als:

  • Luisteren naar details
  • Je gedachten ervaren
  • Rust ervaren in eenvoud
  • Van verveling naar Zijn
  • Voelen van details

Wat kan je gebeuren?

Ook al kunnen we het nooit garanderen maar als je regelmatig Mind-fitness oefeningen doet kun je positieve effecten verwachten. We hebben een aantal van deze positieve effecten hier beschreven bij Meditatie, wat kan je gebeuren?

Prijs

De Mind-fitness cursus is verdeeld over 6 delen van 2 ½ uur die naar wens overdag of ’s avonds worden gegeven. De grootte van de groep is 8 tot 12 personen, uitzonderingen hierop kunnen worden gemaakt. De prijs is € 65,00 voor de 6 delen inclusief thee en versnaperingen.

Als je het prettig vindt om te mediteren op een meditatiekussen dan kun je deze bij ons aanschaffen voor € 30,00 en een eenvoudig kleedje voor € 5,00.

Voor bedrijven en organisaties

Deze cursus is uitstekend geschikt om samenwerking tussen collega’s te versterken, dit alles in heel mooie en nuttige dagen waar nog lang over gesproken zal worden.
Voor bedrijven en organisaties is de prijs € 465,00 pp excl. BTW en excl. meditatiekussen, kleedje en huur van ruimte.

Data en info

Voor informatie over geplande cursusdagen kijk bij onze Activiteiten agenda.  Als je vragen hebt, bel, SMS, WhatsApp of e-mail ons.

Inschrijven

Inschrijven kun je door hieronder je voor- en achternaam, telefoon, e-mailadres en eventueel een opmerking in te vullen en daarna te klikken op de ‘Inschrijven’ button. Je wordt op de wachtlijst geplaatst. Bij voldoende inschrijvingen overleggen we met de deelnemers de data.

Zodra de verplichting om afstand tot elkaar te houden niet meer nodig is gaan we kijken hoe we weer cursussen, workshops en sessies gaan houden en kun je weer een afspraak maken.

We houden je gegevens privé en delen je gegevens niet met anderen. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.