Meditatie voor gevorderden

Meditatie, fitness voor je Mind.

Deze 2-daagse cursus is een verdieping op de cursus ‘Meditatie voor Beginners’. De beginnerscursus gaat in op hoe je mediteert, welke meditatievormen er zijn en wat meditatie je kan brengen.

Deze 2-daagse cursus voor gevorderden gaat meer over jezelf en hoe je met meditatie jezelf beter kan leren kennen. Het is daarmee niet zozeer een ervaring met meditatie, maar een ervaring met jezelf waarvoor we meditatie gebruiken.

Meditatievormen

Zoals gezegd laten we je meditatie vooral ervaren. Omdat er vele vormen van meditatie zijn, hebben we hieruit een selectie gemaakt. Je zult merken dat elke vorm zijn eigen ervaring geeft. Je kan later zelf bepalen wanneer welke vorm op welk moment het best bij jou past.
Hieronder een aantal meditatievormen die we meestal in de cursus laten ervaren:

  • Zen-meditatie. Deze vorm is de basis van waaruit we werken. Het is een unieke meditatievorm. Het is de puurste vorm van mediteren die meer brengt dan je in eerste instantie zou verwachten.
  • Zintuigmeditatie. Zintuigen geven ons ontelbare signalen die we met ons hoofd verwerken tot bruikbare informatie. Deze meditatie maakt ons bewuster van wat onze zintuigen kunnen doen.
  • Muziekmeditatie. Hier laten we je mediteren op een stuk muziek speciaal voor meditatie gemaakt, je wordt erdoor gepakt, meegenomen naar rust.
  • Geleide meditatie. Je wordt meegenomen in een verhaal, een reisverhaal en een verhaal waarmee je jezelf kan onderzoeken.
  • Voedingsmeditatie. We lunchen en zullen ervaren dat eten niet zomaar voedsel innemen is maar dat je met meditatie meer proeft en meer smaak ervaart, meer van eten geniet.
  • Kristalmeditatie. Waarin we met behulp van een kristallen mediteren en ervaren wat deze bij jou doet.
  • Mantrameditatie. Waarin we een mantra laten horen die zo overweldigend mooi voor je kan zijn dat je wel tot rust moet komen.
  • Ontspanningsmeditatie. Die jezelf in bijna elke omgeving kan doen als je even je rust wilt pakken.
  • Inzichtmeditatie. Een meditatie die je helpt je denkkader te verbreden om zo nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Prijs

Prijs voor de 2 dagen is € 95,00 incl. lunches, thee en versnaperingen, excl. meditatiekussen. De 2 dagen worden met een tussenpoos van 14 dagen gegeven, bijvoorbeeld 1e dag op zaterdag en 2e dag 14 dagen later op zondag. Voor beide dagen is de tijd van 10.30 tot 16.30 uur.
We gaan uit van 6 tot maximaal 8 deelnemers per cursus.

Voor bedrijven en organisaties

Voor bedrijven en organisaties is de prijs € 365,00 pp excl. BTW en excl. meditatiekussen, kleedje en huur van ruimte.

Data

Voor informatie over geplande cursusdagen kijk in onze Activiteiten agenda. Voor vragen bel, SMS, WhatsApp of email ons.

Inschrijven

Inschrijven kun je door hieronder je gegevens in te vullen en daarna te klikken op de ‘Inschrijven’ button. Je wordt op de wachtlijst geplaatst. Bij voldoende inschrijvingen overleggen we met de deelnemers de data.

Zodra de verplichting om afstand tot elkaar te houden niet meer nodig is gaan we kijken hoe we weer cursussen, workshops en sessies gaan houden en kun je weer een afspraak maken.

We houden je gegevens privé en delen je gegevens niet met anderen. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Als je één van onze meditatiecursussen gevolgd hebt, bieden we je onze gratis maandelijkse meditatieavonden en Stilte-meditatie aan.