Meditatie voor beginners

Meditatie, fitness voor je Mind.

Het belangrijkste van deze cursus van (4 of) 7 avonden is dat je ervaart wat meditatie met je kan doen. Op een andere manier, bijvoorbeeld met woorden, is het niet mogelijk om uit te leggen wat meditatie voor jou kan betekenen. Juist de praktische ervaring geeft je het inzicht wat het voor jou persoonlijk kan doen.

Om relaxt te kunnen mediteren leren we je een veel gebruikte zithouding. Verder vertellen we over achtergronden van meditatie, het waarom en wat je zou kunnen ervaren. We vertellen je wat we met rust bedoelen, wat de algemene gedachten zijn waarom meditatie je kan helpen en welke voordelen je eraan kan hebben.

Hieronder een aantal meditatievormen die we meestal in de cursus laten ervaren:

  • Zen-meditatie. Deze vorm is de basis van waaruit we werken. Het is een eenvoudige en daarbij unieke meditatievorm die iedereen kan beoefenen. Het is de puurste vorm van mediteren die meer brengt dan je in eerste instantie zou verwachten.
  • Muziekmeditatie. Hier laten we je mediteren op een stuk muziek speciaal voor meditatie gemaakt, je wordt erdoor gepakt, meegenomen naar rust.
  • Geleide meditatie. Je wordt meegenomen in een verhaal, een reisverhaal en een verhaal waarmee je jezelf kan onderzoeken.
  • Inzichtmeditatie. Een meditatie die je helpt je denkkader te verbreden om zo nieuwe mogelijkheden te ontdekken.
  • Kristalmeditatie. Waarin we met behulp van een kristallen mediteren en ervaren wat deze bij jou doet.
  • Mantrameditatie. Waarin we een mantra laten horen die zo overweldigend mooi voor je kan zijn dat je wel tot rust moet komen.
  • Ontspanningsmeditatie. Die jezelf in bijna elke omgeving kan doen als je even je rust wilt pakken.

Door de ervaring van deze verschillende meditatievormen kun je later zelf besluiten wat in de praktijk voor jou op welk moment de meest geschikte meditatievorm is.

Prijs

Prijs voor de 4 avonden is € 65,00, voor de 7 avonden € 95,00. Een meditatiekussen, thee en versnaperingen zijn bij de prijs inbegrepen.  Wij houden de meditatiecursus van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur op de Parel in Mijdrecht.

Prijs voor de 2-daagse is € 95,00. Een meditatiekussen, lunches, thee en versnaperingen zijn bij de prijs inbegrepen. De 2 dagen worden met een tussenpoos van 14 dagen gegeven, bijvoorbeeld 1e dag op zaterdag en 2e dag 14 dagen later op zondag. Voor beide dagen is de tijd van 10.30 tot 16.30 uur op de Parel in Mijdrecht.

We gaan uit van minimaal 5 tot maximaal 8 deelnemers per cursus.

Voor bedrijven en organisaties

Deze cursus is uitstekend geschikt voor groepen medewerkers. De cursus kan medewerkers samenbrengen en hun samenwerking versterken. Dit in mooie en nuttige avonden waar nog lang over gesproken zal worden. De cursus kan ook in 4 of 7 dagdelen van 2 uur, ’s morgens of ’s middags worden gegeven.

De cursusprijs is voor 4 dagdelen € 235,00 pp voor 7 dagdelen
€ 365,00 pp excl. meditatiekussen en huur ruimte en excl. BTW.

Data

Voor informatie over geplande cursussen kijk bij ons Activiteiten agenda. Voor vragen bel, SMS, WhatsApp of e-mail ons.

Inschrijven

Inschrijven kun je door hieronder je gegevens in te vullen en daarna te klikken op de ‘Inschrijven’ button. Je wordt op de wachtlijst geplaatst. Bij voldoende inschrijvingen overleggen we met de deelnemers de data.

Zodra de verplichting om afstand tot elkaar te houden niet meer nodig is gaan we kijken hoe we weer cursussen, workshops en sessies gaan houden en kun je weer een afspraak maken.

We houden je gegevens privé en delen je gegevens niet met anderen. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Na deze cursus is er de mogelijkheid om de cursus ‘Meditatie voor Gevorderden’ te volgen. Als je één van onze meditatiecursussen hebt gevolgd bieden we je onze gratis maandelijkse meditatieavonden en Stilte-meditatie aan.