Leen van Rij

Leen
Leen van Rij

Samen met mijn vrouw organiseren en begeleiden we Meditatiecursussen, Workshops, Familieopstellingen en Rond de Tafel gesprekken. De oorsprong van de interesse voor deze activiteiten ligt in mijn jeugd. Als kind heb ik de nodige aandoeningen gehad waarvan ik op latere leeftijd besefte dat de oorzaak weleens in mijn persoonlijke omstandigheden kon liggen.

Toen mijn omstandigheden veranderd waren realiseerde ik mij dat mijn aandoeningen verdwenen waren. Het besef kwam dat inzicht in het persoonlijke leven en gebeurtenissen, ook al zijn deze niet altijd positief, verandering brengt in het leven van een mens. Mijn ervaring is dat inzicht in de achtergrond van je leven rust brengt en je leven positief veranderd en aandoeningen verminderd.

Familieopstellingen en meditatie

In mijn werk als adviseur voor grote organisaties heb ik (Familie)opstellingen als instrument leren kennen. Het kan gebruikt worden om onbekende gebeurtenissen en blokkades bij mensen en organisaties zichtbaar te maken. Meditatie heb ik leren kennen als een middel om mijn drukke gedachten te kalmeren en zo meer ruimte in mijn hoofd te krijgen voor de dingen die ik wil doen.

Omdat het een positief effect op mij heeft gehad kon ik niets anders doen dan me in deze fenomenen te verdiepen immers. Daar kwam bij dat iets waarvoor ikzelf jaren nodig heb gehad om er inzicht in te krijgen met een opstelling vaak in een korte tijd helder kan worden gemaakt. Daarnaast geeft meditatie mij rust in denken waardoor inzicht in wat er zich in mijn leven afspeelt verbeterd.

Juist de integere helende werking van opstellingen en mediatie heeft mij doen besluiten om hiervan begeleider te worden. Zo mag ik nu mensen helpen die inzicht willen in hun levensvragen om heling te krijgen voor ogenschijnlijk onoplosbare problemen en hulpmiddelen aanreiken die hen dagelijkse rust geeft.

Ervaring

Mijn ervaring heb ik opgedaan in de tientallen jaren dat ik mijn klanten adviseer over hun organisatie en de mensen die daarin werkzaam zijn. Voor begeleiding van opstellingen heb ik training gehad bij de KernCompany. Meditatie heb ik geleerd bij het Zentrum en voor mijn verdere geestelijke en spirituele vorming heb ik opleiding gehad bij La Caldera.

Ons doel

Ons doel is om de opgedane kennis en ervaring op een zo’n alledaags mogelijke manier over te dragen, met eenvoudige taal en oefeningen die door iedereen zijn uit te voeren.

Wij nodigen je graag uit voor de activiteiten die we als Curandera ondernemen. Probeer het en ervaar zelf wat het je brengt.