Burn-out

Je zal er maar tegenaan lopen, een Burn-out.

Je kan veel aan en je wilt veel bereiken, mogelijkheden zijn bijna oneindig dus waarom niet al die kansen benutten. Je hebt gelijk, benut ze, geniet ervan, creëer, beleef en ervaar het.

De huidige maatschappij met de onbegrensde mogelijkheden, kunnen helaas je ook tegenwerken, want jij bent een mens, een mens die meer nodig heeft dan hard en veel werken en rennen van de ene naar de andere activiteit. Je hebt ook ontspanning nodig, lichamelijke ontspanning om je lijf te laten herstellen en ook ontspanning van je hoofd, met die duizelingwekkende hoeveelheden gedachten die er doorheen razen.

Kortom, je kunt alleen maar hard werken als je ook hard rust neemt, dan blijf je heel en kun je je dromen blijven waarmaken, alleen dan kun je doorgaan. Het devies is “Alles in evenwicht”, dus ook jou inspanning en ontspanning.

Burn-out preventie

Om je te helpen in balans te blijven en om zo minder kans op een burn-out te krijgen, raden we jou Mind-fitness aan!  Dit bestaat, onder andere, uit meditatievormen die een intensief levend mens nodig heeft om niet onder te gaan in het drukke leven. Mind-fitness oefeningen werken preventief om een burn-out tegen te gaan! Daarnaast zijn het oefeningen die je, mocht je al in een burn-out zitten, je er sneller uit halen.

Je bent niet de enige, 1.000.000 Nederlanders hebben last van burn-out klachten waarvan 240.000 jonge mensen van 25 – 35 jaar (bron TNO).

Hier zijn enkele symptomen om te kijken of je actie zou moeten ondernemen om een burn-out te voorkomen. Stel jezelf eens de vraag of:

 • je slaapproblemen hebt
 • je je leeg voelt aan het einde van de dag
 • je er tegenop ziet om naar je werk te gaan
 • er moeheid over je heen komt als je opstaat
 • het je veel energie kost om met andere mensen te werken
 • je jezelf uitgeput voelt bij alles wat je doet
 • je emoties verdwenen zijn
 • je bij het minste over reageert, je een kort lontje,
  woedeaanvallen of huilbuien hebt
 • je geheugen of concentratieproblemen hebt
 • je je emotioneel voelt uitgeknepen
 • je geen leuke dingen meer doet

Denk wel, dit zijn symptomen, geen oorzaken.

Het doel van Mind-fitness is, rust in je denken te krijgen, zodat je meer ruimte en controle krijgt over alles wat je doet en ervaart. Daarbij hoeft je je niet heftig in te spannen met Mind-fitness.

Tijdens de workshop laten we je ervaren wat het is om in je hoofd rust te creëren en je zal snel merken wat de positieve gevolgen hiervan zijn. Bij eventueel gewenste vervolgsessies op de workshop kunnen we opzoek gaan naar oorzaken van je burn-out. Dit laatste doen we veelal met opstellingen.

Uiteindelijk zijn Mind-fitness activiteiten geen moeilijke dingen, niets therapie, niets vervelend, niets zwaar. Op een luchtige manier leren wij jou je hoofd rust te geven, zodat je niet hoeft op te branden.

Mogelijkheden

We bieden verschillende mogelijkheden om Mind-fitness te ervaren.

Groepen
We stellen kleine groepen samen met mensen die zoeken naar een andere aanpak van hun leven. Nadat we een juiste mix van deelnemers hebben starten we een groep. Als je geïnteresseerd bent om aan een groep deel te nemen, schrijf je dan in. Wij nemen dan contact met je op en overleggen wat je doelstellingen zijn en welke datum en tijd het beste schikt.

Individueel
Als je individueel wilt, dan kijken we hoe we je het beste kunnen ondersteunen. We kijken bijvoorbeeld naar een traject met een opbouw in een vorm die bij jou past.

Vervolg
Na kennismaking met Mind-fitness door middel van deze workshops houden we, voor een langdurig resultaat, aparte korte workshops om je opgedane kennis en ervaring verder uit te breiden en te behouden. Dit vergroot de effectiviteit van de fitness van je mind.

Disclaimer

Alhoewel ons doel is voorkoming van een Burn-out kunnen we dit niet beloven, daarvoor zijn er teveel externe factoren waar wij geen invloed op hebben.

Deze workshop is geen vervanging van medisch handelen, in tegendeel. Raadpleeg bij een aandoening altijd een arts.

Prijs

Prijs voor de 2 dagen is € 85,00 per persoon en is inclusief lunch, thee en versnaperingen. De 2 dagen worden met een tussenpoos van ongeveer 14 dagen gegeven, dus bijvoorbeeld 1e dag op zaterdag en 2e dag 14 dagen later op zondag. Doordeweekse dagen is ook een mogelijkheid. De dagen zijn van 10.30 tot 16.00 uur.

Voor individuele trajecten is de prijs € 25,00 per uur.

We gaan uit van maximaal 5 deelnemers per workshop en wordt gehouden op de Parel in Mijdrecht.

Als je het prettig vindt om te mediteren op een meditatiekussen dan kun je deze bij ons aanschaffen voor € 30,00 en een eenvoudig kleedje voor € 5,00.

Afhankelijk van de soort vervolgsessie zijn deze gratis of voor een kleine vergoeding.

Voor informatie over geplande workshopdagen kijk bij onze  Activiteiten agenda.

Bedrijven en organisaties
Voor bedrijven is de prijs voor de 2 dagen € 385,00 per persoon exclusief lunch, thee, versnaperingen, zaalhuur en BTW. Geschikte ruimten kunnen in overleg worden bepaald.

Inschrijven

Inschrijven kun je door hieronder je voor- en achternaam, telefoon, e-mailadres en eventueel een opmerking in te vullen en daarna te klikken op de ‘Inschrijven’ button. Je wordt op de wachtlijst geplaatst. Bij voldoende inschrijvingen overleggen we met de deelnemers de data.

Zodra de verplichting om afstand tot elkaar te houden niet meer nodig is gaan we kijken hoe we weer cursussen, workshops en sessies gaan houden en kun je weer een afspraak maken.

We houden je gegevens privé en delen je gegevens niet met anderen. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.